Het vastgoedlandschap post-corona

In Imoya’s webinar ‘Haal meer uit je vastgoedinvestering’ bespraken Johan Van Gompel, Senior Economist bij KBC, en Philip Borremans, CEO Imoya, hoe de corona-crisis het Belgische vastgoedlandschap heeft beïnvloed. We geven je graag een inkijk in de meest opmerkelijke bevindingen over het vastgoedlandshap post-corona.

Woningmarkt is veerkrachtig

De Belgische woningmarkt is tijdens crisissen altijd zeer veerkrachtig geweest. Dit is opnieuw het geval tijdens de coronacrisis. Zo zijn de woningprijzen met meer dan 4% gestegen in 2020.

Hier zijn een aantal redenen voor:

  1. De sterke inkomensondersteuning van de overheid heeft ervoor gezorgd dat gezinnen toch nog genoeg financiële zekerheid hadden om vastgoed te blijven kopen.
  2. Het aantal gezinnen is de voorbije jaren sterk blijven stijgen. Aangezien elk gezin ook een dak boven hun hoofd nodig heeft, is de vraag naar woningen evenredig mee gestegen.
  3. De historisch lage rente is uitermate bevorderlijk voor de betaalbaarheid van vastgoed.

 

Wat brengt de toekomst?

Door de coronacrisis zitten we met een groot deel van de bevolking verplicht thuis. Op vakantie gaan is niet meer zo vanzelfsprekend en thuiswerken is de norm. Een trend die ook de komende jaren nog sterk aanwezig zal blijven. Dat maakt dat de beleving in en rond onze woning nog meer aan belang gaat winnen dan vroeger. Een leuke buurt om te leven, en vooral samenleven, wordt een belangrijke eis in de zoektocht naar een woning. Ook projectontwikkelaars nemen dit gegeven mee bij het uitbouwen van nieuwe vastgoedprojecten. Denk maar aan projecten in het hartje van de stad of intergenerationele projecten waarbij verschillende generaties samenwonen zodat er altijd iets te beleven valt.

Daarnaast zien we dat alsmaar meer investeerders, onder meer door de lage rente, interesse tonen in vastgoed om te verhuren. Die stijgende investeringsinteresse zal ook de komende jaren nog doorgroeien.

Rendementsgarantie

Imoya heeft voor haar assistentiewoningen in Kasteelresidentie Ter ham een unieke investeringsformule uitgewerkt. Om het risico op een onzekere doorlooptijd tot aan de eerste verhuur te beperken, biedt Imoya een rendementsgarantie van 2,25% gedurende 5 jaar. Dat betekent dat wanneer jouw assistentiewoning niet verhuurd is, je toch een rendement krijgt. Na maximaal 5 jaar genereert jouw investering een variabel rendement met risicospreiding, dat afhankelijk is van de bezettingsgraad. Concreet betekent dit dat de huuropbrengsten van alle verhuurde assistentiewoningen in één pot terecht komen, die dan verdeeld worden onder de eigenaars. Dit principe zorgt ervoor dat je inkomsten nooit 0 kunnen zijn en je dus een stabiele investering aangaat.

Voordelen

  • Slimme investering in de toekomst
  • Gegarandeerd rendement van 2,25% vanaf dag één
  • Betrouwbaar investeren

We nodigen je graag uit om de verschillende investeringsmogelijkheden te bespreken.

Maak hier jouw corona-proof afspraak.

Tagged ,,,,

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *