Na de stad Turnhout heeft nu ook in beroep de bestendige deputatie van de Provincie Antwerpen de verkavelingsvergunning aan Imoya voor haar woonproject rond het Paterspand in Turnhout afgeleverd. Daarmee zet Imoya opnieuw een stap richting de realisatie van een WOW-project: een bruisende, historische site waar wonen, ontspannen en werken hand in hand gaan.  

“Er waren een aantal beroepen van omliggende buren en we hebben getracht om deze zo goed mogelijk tegemoet te komen. Een duurzame relatie met de buurt opbouwen is voor ons enorm belangrijk en we hebben de bezorgdheden van de beroepsindieners grondig doorgenomen. Onze aangepaste aanvraag werd positief ontvangen door de provinciaal omgevingsambtenaar. Deze gaf een gunstig advies aan de bestendige deputatie die de verkavelingsvergunning heeft goedgekeurd. We willen de dialoog met de buurt blijven voeren en reiken dan ook de hand naar de enkele omwonenden die beroep indienden”, vertelt de CEO van Imoya, Michel Vanstallen.  

Nu de verkavelingsvergunning is afgeleverd, kan Imoya starten met de aanvraag van de omgevingsvergunning. Het Paterspand wordt zo meer en meer een site die leven brengt in het centrum van Turnhout. Intussen heeft Interoffices er zijn intrek genomen om er een aangename werkplek te creëren. Dankzij het ruime aanbod aan co-workingspaces en vaste kantoorruimtes is er voor elke werknemer wat wils. Daarnaast zal Pleegzorg Vlaanderen van het Paterspand hun vaste kantoorstek maken in de kantoorruimtes op de eerste verdieping.  

Het meest recente partnership in het Paterspand is met Vandersmissen Feestservice. Een echte referentie in de Kempen wanneer het aankomt op klassevolle en unieke events. Met hen aan het roer van de uitbating van het klooster en de seminarieruimtes wordt het Paterspand nog meer een plek voor elke Turnhoutenaar.