Ria (65) en August (70) zijn 48 jaar getrouwd en klaar voor een volgende stap in hun mooie leven. Ze kochten een assistentiewoning in Kasteelresidentie Ter Ham. Zelf verwoorden ze die aankoop als een logische keuze.

Groot huis, grote zorgen

Een vijftal jaar geleden kreeg August een ongeluk waardoor hij fysiek niet meer hetzelfde kan als vroeger. Ria is voor het onderhoud van hun grote woning dus volledig op zichzelf aangewezen. Die prachtige woning met tuin kochten ze zo een dertien jaar geleden. Toen woonde hun zoon nog bij hen in op de bovenverdieping. Maar nu die zijn eigen stekje gevonden heeft, voelt zo een groot huis aan als ‘te veel’. Te veel moeite, te veel onderhoud. “Zo een grote woning helemaal alleen onderhouden, was voor mij echt niet meer mogelijk.”, aldus Ria.

Assistentiewoning is de perfecte oplossing

In hun zoektocht naar een nieuwe woning, botsten ze op assistentiewoningen. “Perfect voor ons, het is kleiner en je hebt er wel nog alle vrijheid die je wil. Daarbovenop is het een woning waar we nog vele jaren van kunnen genieten en er zijn een heleboel extra faciliteiten aanwezig. Wanneer we daar nood aan hebben, kunnen we alle hulp krijgen die we willen. Dat maakt dat we ons hier de komende vijftien jaar niet zien vertrekken.”, zegt Ria.

De familiale sfeer trok ons over de streep

Dankzij Ria’s vriendinnen zijn ze bij Imoya terechtgekomen. Die wonen allemaal in de buurt van Steenokkerzeel en kregen een flyertje in de bus. Het heeft even geduurd voor Ria en August ook effectief een afspraak maakten. Maar na veel getwijfel en raad van vrienden, besloten ze het toch een kans te geven. “Na die eerste afspraak met jullie sales advisor Katrien, gingen we met een zeer positief gevoel naar huis. Je voelt je geen nummer, alles verloopt echt in een familiale sfeer. Dat Kasteelresidentie Ter Ham zo een kleinschalig project is, overtuigde ons alleen nog maar meer.”, zegt Ria.

Ze kijken er erg naar uit om wekelijks naar de markt te kunnen. August glimlacht enthousiast, hij zegt dat dat echt wel één van hun favoriete dingen zal worden. Dankzij de ligging van Kasteelresidentie Ter Ham, zullen uitstapjes naar het centrum alvast geen probleem worden. Steenokkerzeel is voor hen ook geen onbekende gemeente. Vroeger woonden en werkten ze er beiden, totdat ze richting Tienen verhuisden. Een groot voordeel van terug te keren naar Steenokkerzeel is dat hun jongste zoon terug vlakbij de deur woont. Die zal dus wat makkelijker kunnen binnenspringen. Met zo een mooie woning én een historisch kasteel vlakbij, zal dat vaak het geval zijn.

“Daar lachen onze vrienden soms wel om.”, zeggen ze beiden. “Dan worden er mopjes gemaakt dat we echte ‘stoefers’ zijn met een kasteel in onze achtertuin. Er zijn natuurlijk maar weinig mensen die dat kunnen zeggen, vanuit hun zetel op een historisch monument uitkijken”. Ria en August enthousiasme om te verhuizen naar hun ‘kasteelwoning’ is echt voelbaar. Wij geloven alvast dat ze er een royale tijden zullen beleven.