Officiële start werken Kantkwartier

Persmededeling 8 mei 2018

Volgende stap in opwaardering hartje Vilvoorde tot warme woonstad

Het stadsbestuur van Vilvoorde en projectontwikkelaar Imoya sneden op 8 mei 2018 symbolisch de Kantkwartier-taart aan, als officieel startmoment voor de werken aan het nieuwe woonproject Kantkwartier in hartje Vilvoorde. Met dit tweede residentiële project na de prestigieuze Kantfabriek zet Imoya verder in op de ontwikkeling van de Vilvoordse stadskern.

"Wonen in de stad is de toekomst, voor zowel jonge als oudere generaties. Maar mensen willen tegelijk rust, privacy, een menselijke omgeving en een woning met karakter. Daardoor is er nood aan goed doordachte en kwaliteitsvolle woonprojecten met veel ruimte voor maatwerk. Wij geloven heel erg in het potentieel van Vilvoorde, een stad die zoveel troeven heeft voor stadsmussen die toch nood hebben aan groen. De stad is bovendien erg goed ontsloten, ideaal voor pendelaars. Met de ontdekking van de Kantfabriek was de klik tussen Vilvoorde en Imoya meteen gemaakt. We blijven ons graag verder inzetten voor de kernstedelijke ontwikkeling van deze mooie Brabantse stad," aldus Michel Vanstallen van Imoya.

Kantfabriek

Dit voorjaar werd alvast de prachtige Kantfabriek opgeleverd. Michel Vanstallen: "Een project als De Kantfabriek, dat is een geschenk voor een projectontwikkelaar. Een unieke kans om het verhaal van een stuk erfgoed, de prachtige inspanningen van Vilvoorde op het vlak van stadsontwikkeling en de individuele dromen van (toekomstige) Vilvoordenaars te kunnen combineren."

Mede dankzij de enorme interesse voor het project Kunst in de Kantfabriek en de deelname aan Open Monumentendag 2015 waren de lofts in Kantfabriek in een mum van tijd verkocht. De renovatie en herontwikkeling startten in de tweede helft van 2016.

Het werd een huzarenstukje, met de nodige onverwachte ontdekkingen die de creativiteit en flexibiliteit van het bouwteam af en toe op de proef stelde. Maar het eindresultaat mag er zijn, met een gebouw dat niet alleen langs de buitenzijde mooi in ere is hersteld, maar aan de binnenzijde een uniek woonproject met 37 unieke lofts is geworden. "Voor de afwerking hebben we zoveel mogelijk speling gegeven om per loft een echt uniek woongevoel te kunnen creëren dat maakte het project wel zeer complex om te coördineren. Hierdoor is de oplevering ook iets later kunnen gebeuren dan we zelf graag hadden gezien. Maar Imoya is niet de ontwikkelaar om dertien in een dozijn identieke woningen te bouwen en de Kantfabriek was daar ook zeker niet het project naar."

De Kantfabriek in enkele cijfers:

  • 1.729 m2 bakstenen gevels gezandstraald
  • 292 m2 nieuwe gevels in hout (extra verdieping)
  • Meer dan 12 ton staal voor terrassen, passerellen en buitentrappen
  • Meer dan 2 km gasbuizen tussen tellerlokaal en gaswandketels in de lofts
  • Meer dan 6 km waterbuizen
  • Ruim 62 km kabels (elektriciteit, data en coax), de afstand tussen de Kantfabriek en het centrum van Gent.
  • 1560 nieuwe stopcontacten, 897 lichtschakelaars en 806 lichtpunten
  • 4300 m2 nieuwe vloeren, bijna zo groot als een voetbalveld

Nieuwe fase Kantkwartier met een unieke combinatie van lofts, penthouses en comfortabele appartementen

Imoya wist na de Kantfabriek ook de achterliggende gebouwen en de voormalige Freetime te verwerven. Daar komt het project ‘Kantkwartier’ met een mooie diversiteit aan types woningen: van één, twee- en drieslaapkamerappartementen tot mooie nieuwbouwlofts (gespiegelde aanbouw tegen de Kantfabriek) en prachtige penthouses. Alle woningen beschikken over een leefterras. Een mooie groenzone en de groendaken geven het project extra zuurstof.

Michel Vanstallen van Imoya: "Kantkwartier is een project waar actieve mensen, in een rustige stadswijk, op adem kunnen komen. We creëren een oase van rust vlakbij het stadspark, het centrum en het station. Positief voor de nieuwe bewoners is dat ook de stad en andere overheden erg inzetten op deze locatie, met de vernieuwing van het stadspark, het verbouwde station tegen 2020 en de investeringen van De Lijn in de nieuwe busstelplaats en de ringtrambus. Tegen de oplevering van Kantkwartier zal deze hele zone een nieuwe adem gekregen hebben."

 

Meer info voor de pers: Persdienst Imoya:  02/787.02.01 – 0475/48.12.32 - communicatie@imoya.be

Enkele projecten